Fortnite pelaaminen ja ikäraja sekä skinit: Mitä vanhempien tulisi tietää?

Fortnite pelaaminen on valloittanut maailman ja samalla myös lasten sydämet. Tämä värikäs ja vauhdikas peli on kiehtonut pelaajia jo vuosia, eikä sen suosio näytä hiipumisen merkkejä. Mutta sopiiko Fortnite kaikille? Mitä vanhempien tulisi tietää pelin ikärajasta ja skineistä?

Tässä artikkelissa tarkastelemme Fortniten ikärajaa ja skineihin liittyviä kysymyksiä vanhempien näkökulmasta. Käymme läpi pelin sisältöä ja sen mahdollisia riskejä ja annamme vinkkejä, joiden avulla vanhemmat voivat varmistaa, että lasten Fortnite-kokemus on turvallinen ja mukava.

Fortniten ikäraja

Fortnite ikäraja on virallisesti PEGI 12, mikä tarkoittaa, että se ei sovi alle 12-vuotiaille lapsille. Pelissä on väkivaltaa, vaikka se onkin tyyliteltyä ja sarjakuvamaista. Pelaajat ampuvat toisiaan ja hahmojen kuolema kuvataan räjähtävinä tehostein. Pelissä on myös joitakin pelottavia elementtejä, kuten zombeja ja pimeitä ympäristöjä.

Vanhempien on tärkeää olla tietoisia pelin sisällöstä ja tehdä päätös siitä, sopiiko se heidän lapselleen. On hyvä muistaa, että kaikki 12-vuotiaat eivät ole samalla kypsyysasteella, joten ikärajaa tulisi harkita lapsen yksilöllisten ominaisuuksien mukaan.

Skinit ja mikromaksut

Fortnite on ilmainen peli, mutta se sisältää mikromaksuja. Nämä maksut mahdollistavat erilaisten skinien ostamisen, jotka muuttavat hahmojen ulkonäköä. Skinit eivät vaikuta pelin tasapainoon, mutta ne ovat monille pelaajille tärkeä osa pelikokemusta.

Mikromaksut voivat olla vanhemmille hankala asia. On tärkeää keskustella lapsen kanssa rahan käytöstä ja asettaa selkeät rajat mikromaksujen käytölle. Vanhempien tulisi myös olla tietoisia siitä, että lapset voivat helposti ylittää budjettinsa mikromaksujen avulla.

Vanhempien vinkit

1. Keskustele lapsen kanssa pelistä. Kysy lapselta, mistä hän Fortnitessa pitää ja mitä hän pelissä tekee. Kerro lapselle pelin ikärajasta ja sen sisältämästä väkivallasta.

2. Aseta rajat pelaamiselle. Päätä etukäteen, kuinka paljon lapsi saa pelata Fortniten päivässä tai viikossa. Voit käyttää apuna Fortniten sisäänrakennettuja peliajan rajoituksia.

3. Valvo lapsen pelaamista. Pelaa lapsen kanssa tai istu hänen vieressään, kun hän pelaa. Näin voit seurata pelin sisältöä ja varmistaa, että lapsi pelaa turvallisesti.

4. Keskustele mikromaksuista. Kerro lapselle rahan arvosta ja asettaa selkeät rajat mikromaksujen käytölle. Voit esimerkiksi antaa lapselle viikkorahaa, jota hän voi käyttää skinien ostamiseen.

5. Käytä vanhempien valvonnan työkaluja. Fortnitessa on useita vanhempien valvonnan työkaluja, joiden avulla voit rajoittaa lapsen pelikokemusta. Voit esimerkiksi estää mikromaksujen käytön tai rajoittaa sitä, kenen kanssa lapsi voi pelata verkossa.

Lisätietoja

Fortniten verkkosivuilta löydät lisätietoa pelin ikärajasta ja vanhempien valvonnan työkaluista.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons