Pikalainat ja maksuhäiriömerkintä: Mitä sinun tulee tietää?

Pikalainat ovat nopeita ja helppoja tapoja saada rahaa, mutta ne voivat myös johtaa maksuhäiriömerkintään, jos niitä ei käytetä vastuullisesti. Tässä artikkelissa kerromme, mitä sinun tulee tietää pikalainoista ja maksuhäiriömerkinnöistä, ja annamme vinkkejä, kuinka voit välttää maksuhäiriömerkinnän saamisen.

Mikä on maksuhäiriömerkintä?

Maksuhäiriömerkintä on merkintä luottotietoihin, joka osoittaa, että henkilöllä on ollut vaikeuksia maksaa velkansa takaisin. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa esimerkiksi asunnon tai auton ostamista, puhelinliittymän hankkimista ja jopa työpaikan saamista.

Miten maksuhäiriömerkintä syntyy?

Maksuhäiriömerkintä voi syntyä, jos et maksa laskujasi ajoissa. Jos lasku on maksamatta yli 60 päivää, velkoja voi hakea käräjäoikeudelta maksumääräyksen. Jos käräjäoikeus antaa maksumääräyksen ja et vieläkään maksa velkaasi, velkoja voi hakea ulosottoa. Ulosotto voi johtaa maksuhäiriömerkintään.

Pikalainat ja maksuhäiriömerkintä

Pikalainat ovat erityisen riskialttiita maksuhäiriömerkinnän kannalta. Pikalainojen korot ovat usein korkeita ja takaisinmaksuaika lyhyt. Jos et pysty maksamaan pikalainaa takaisin ajoissa, se voi johtaa nopeasti maksuhäiriömerkintään.

Lainat ilman luottotietoja

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, et voi saada vakuudetonta lainaa pankilta tai rahoitusyhtiöltä. Voit kuitenkin hakea lainaa ilman luottotietoja esimerkiksi perheenjäseneltä tai ystävältä. Voit myös hakea lainaa yritykseltä, joka tarjoaa lainaa ilman luottotietoja.

Vinkkejä maksuhäiriömerkinnän välttämiseen

  • Tee budjetti ja seuraa rahankäyttöäsi.
  • Maksa laskusi aina ajoissa.
  • Älä ota enempää velkaa kuin pystyt maksamaan takaisin.
  • Jos sinulla on vaikeuksia maksaa velkojasi, hae apua.

Lisätietoja

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons