Taulutietokone eli tabletti: Monipuolinen kumppani arkeen ja vapaa-aikaan

Taulutietokoneet eli tabletit ovat vakiinnuttaneet paikkansa monipuolisina työkaluina ja viihdekeskuksina. Kevyt ja kannettava muotoilu yhdistettynä tehokkaisiin ominaisuuksiin tekee tableteista houkuttelevan vaihtoehdon niin työntekoon, opiskeluun kuin rentoutumiseen.

Miksi tabletti on oiva valinta?

Tabletit tarjoavat useita etuja verrattuna perinteisiin tietokoneisiin ja älypuhelimiin:

 • Kannettavuus: Tabletit ovat kevyitä ja ohuita, joten ne kulkevat helposti mukana kaikkialle.
 • Helppokäyttöisyys: Kosketusnäyttö tekee tabletin käytöstä intuitiivista ja vaivatonta.
 • Monipuolisuus: Tabletit sopivat niin työntekoon, opiskeluun, pelaamiseen, sisällön kuluttamiseen kuin luovaan työskentelyyn.
 • Pitkä akunkesto: Tabletit tarjoavat usein pitkän akunkeston, joten voit käyttää niitä huoletta koko päivän.

Tabletin valinta: Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Tabletin valintaan vaikuttavat monet tekijät, ja oikea laite riippuu omista tarpeistasi ja budjetistasi. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, joita kannattaa pohtia:

 1. Käyttöjärjestelmä: Tableteissa on yleisimmin käytössä kolme eri käyttöjärjestelmää:
  • Apple iPadOS: Suunniteltu erityisesti Applen iPad-laitteille, tarjoaa laajan valikoiman optimoituja sovelluksia.
  • Android: Googlen monipuolinen käyttöjärjestelmä, joka löytyy useiden eri valmistajien tableteista.
  • Windows: Microsoftin käyttöjärjestelmä, joka sopii erityisesti työntekoon ja tarjoaa tutun käyttöliittymän.
 2. Näytön koko: Tabletteja on saatavilla eri kokoisina, noin 8 tuumasta aina 13 tuumaan asti. Mieti, mihin tarkoitukseen tablettia käytät eniten. Pienempi näyttö sopii paremmin kannettavuutta arvostavalle, kun taas suurempi näyttö tarjoaa enemmän työskentelytilaa.
 3. Suorituskyky: Tabletin prosessori ja RAM-muisti vaikuttavat sen suorituskykyyn. Jos aiot käyttää tablettia vaativiin tehtäviin, kuten videoiden editointiin tai pelaamiseen, kannattaa panostaa tehokkaampaan laitteeseen.
 4. Tallennustila: Tabletin tallennustila vaikuttaa siihen, kuinka paljon sovelluksia, valokuvia, videoita ja muita tiedostoja voit laitteelle tallentaa. Jos aiot käyttää tablettia paljon mediasisällön kuluttamiseen, kannattaa valita malli, jossa on riittävästi tallennustilaa.
 5. Liitännät: Tarkista, mitkä liitännät tabletissa on. USB-C-portti on nykyään yleinen ja mahdollistaa monipuoliset liitännät. Jos tarvitset esimerkiksi muistikorttipaikan tai kuulokeliitännän, varmista, että ne löytyvät valitsemastasi mallista.
 6. Hinta: Tablettien hinnat vaihtelevat suuresti ominaisuuksista ja merkistä riippuen. Mieti, kuinka paljon olet valmis panostamaan tablettiin ja vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi parhaan vastineen rahalle.

Tabletin hyödyntäminen arjessa

Tabletin käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tässä muutamia ideoita, miten voit hyödyntää tablettia arjessasi:

 • Työnteko: Tabletilla voit hoitaa sähköpostit, kirjoittaa dokumentteja, pitää esityksiä ja osallistua videokokouksiin.
 • Opiskelu: Tabletilla voit lukea e-kirjoja, tehdä muistiinpanoja, katsoa opetusvideoita ja käyttää erilaisia oppimissovelluksia.
 • Vapaa-aika: Tabletilla voit katsoa elokuvia ja sarjoja, kuunnella musiikkia, pelata pelejä, lukea uutisia ja selata sosiaalista mediaa.
 • Luovuus: Tabletilla voit piirtää, maalata, editoida valokuvia ja videoita sekä tehdä musiikkia.
 • Kodin ohjaus: Tabletilla voit ohjata älykodin laitteita, kuten valoja, termostaattia ja turvakameroita.

Vinkkejä tabletin käyttöön

 • Suojaa näyttö: Hanki tabletille suojakalvo tai -lasi, jotta näyttö pysyy naarmuuntumattomana.
 • Pidä tabletti puhtaana: Pyyhi tabletti säännöllisesti mikrokuituliinalla, jotta se pysyy hygieenisenä ja näyttää hyvältä.
 • Päivitä ohjelmistot: Asenna tabletille aina uusimmat ohjelmistopäivitykset, jotta se toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Hyödynnä pilvitallennustilaa: Tallenna tärkeät tiedostot pilvipalveluun, jotta ne ovat turvassa ja saatavilla kaikilla laitteillasi.
 • Tutustu sovelluksiin: Tableteille on saatavilla valtava määrä sovelluksia, joten tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä omat suosikkisi.

Tabletti – tulevaisuuden laite?

Tabletti on tullutt jäädäkseen. Niiden suosio kasvaa jatkuvasti, ja valmistajat kehittävät jatkuvasti uusia, entistä tehokkaampia ja monipuolisempia malleja. Tabletit ovat jo nyt korvanneet monissa kodeissa perinteiset tietokoneet, ja tulevaisuudessa ne saattavat olla vieläkin keskeisemmässä roolissa arjessa.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons