Tanhuhovi: Legendaarinen tanssipaikka Lohjalla

Tanhuhovi oli Lohjalla, lähellä Tynninharjun kauppakeskittymää sijainnut tanssilava, joka avattiin vuonna 1967. Yli 55 vuoden ajan se toimi paitsi tanssipaikkana, myös viihdekeskuksena, ravintolana, disco-paikkana ja kirpputorimyymälänä. Tanhuhovi sulki ovensa pysyvästi huhtikuussa 2023.

Tanhuhovin historia

Tanhuhovin tarina alkoi vuonna 1967, kun Lohjan lavan nimellä tunnettu tanssipaikka avattiin. Se oli yksityinen tanssin harrastajien tanssipaikka, ja se tarjosi tanssi-iltoja kaikenikäisille. Vuosien varrella Tanhuhovi kohosi yhdeksi Etelä-Suomen suosituimmista tanssipaikoista, ja siellä esiintyi lukuisia tunnettuja suomalaisia artisteja.

1990-luvulla Tanhuhovi laajensi toimintaansa viihdekeskukseksi. Siellä järjestettiin live-musiikkia, karaoke-iltoja, stand-up -esityksiä, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Ravintolassa tarjottiin herkullista ruokaa ja juomaa, ja Tanhuhovin tunnelma oli lämmin ja viihtyisä.

2000-luvulla Tanhuhovi keskittyi enemmän tanssi-iltoihin. Lauantain tanssiohjelmisto oli suunnattu eri ikäisille tanssiharrastajille, ja naisille oli kaksi naistenhakua tunnin ajan illalla. Tanssipaikassa oli suuri tanssitila ja ravintolapalvelut. Tanhuhovissa järjestettiin myös kirpputori joka sunnuntai ja markkinat kolme kertaa vuodessa.

Tanhuhovin sulkeminen

Koronapandemia vaikutti pahasti Tanhuhovin toimintaan. Ravintolat ja tanssipaikat joutuivat sulkemaan ovensa useiksi kuukausiksi, ja tämä johti taloudellisiin vaikeuksiin. Vuonna 2023 Tanhuhovin omistajat ilmoittivat myyneensä tilat ja lopettavansa toiminnan. Viimeiset tanssit pidettiin huhtikuussa 2023, ja Tanhuhovin legendaarinen aikakausi tuli päätökseen.

Tanhuhovin perintö

Tanhuhovi jätti pysyvän jälkensä Lohjan kaupunkiin ja sen asukkaisiin. Se oli paitsi tanssipaikka, myös kohtaamispaikka ja yhteisön sydän. Tanhuhovissa vietettiin lukuisia juhlia ja merkkipäiviä, ja se tarjosi monille ihmisille iloa ja virkistystä. Tanhuhovin tarina on tarina suomalaisesta tanssikulttuurista ja siitä ainutlaatuisesta tunnelmasta, jota vain tanssipaikat voivat tarjota.

Vaikka Tanhuhovia ei enää ole, sen muisto elää yhä monien ihmisten mielessä. Se oli paikka, jossa ihmiset tanssivat, lauloivat ja nauroivat yhdessä. Tanhuhovi oli osa Lohjan historiaa, ja se tulee aina olemaan osa monien ihmisten sydämiä.

Tanhuhovista usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi Tanhuhovi suljettiin?

Tanhuhovi suljettiin huhtikuussa 2023 taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Koronapandemia vaikutti pahasti tanssipaikkojen toimintaan, ja Tanhuhovi ei enää pystynyt kannattamaan itseään.

Milloin Tanhuhovi avattiin?

Tanhuhovi avattiin vuonna 1967 Lohjan lavan nimellä. Se oli yksityinen tanssin harrastajien tanssipaikka.

Mitä Tanhuhovissa järjestettiin?

Tanhuhovissa järjestettiin tanssi-iltoja kaikenikäisille, live-musiikkia, karaoke-iltoja, stand-up -esityksiä, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Siellä oli myös ravintola ja kirpputori.

Tanhuhovi on myyty

Yhdeksän vuotta Tanhuhovissa tansseja ja kirppistä isännöinyt Kjell Ahlfors on myynyt tilat, ja viimeiset tanssit pidetään lauantaina 29.4.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons