Sähkön säästäminen: Vinkkejä pienempään sähkölaskuun

Sähkön hinta nyt on noussut viime aikoina, ja moni miettii, kuinka pienentää sähkölaskua. Onneksi sähkönkulutusta on mahdollista vähentää monin pienilläkin keinoilla.

Valaistus

Valaistus on yksi kodin suurimmista sähkösyöppöistä. Säästät sähköä vaihtamalla hehkulamput energiatehokkaisiin LED -lamppuihin. LED-lamput kestävät myös paljon pidempään kuin hehkulamput, joten ne säästävät rahaa myös pitkällä aikavälillä. Sammuta valot aina, kun poistut huoneesta. Voit myös harkita liiketunnistimien asentamista käytäviin ja muihin tiloihin, joissa valoja ei tarvita koko ajan.

Lämmitys

Lämmitys on toinen suuri sähkösyöppö. Voit säästää sähköä laskemalla kodin lämpötilaa muutamalla asteella. Myös termostaatin ohjelmointi on hyvä keino säästää energiaa. Voit asettaa termostaatin laskemaan lämpötilaa yöksi ja kun olet poissa kotoa. Sulje myös ovet ja ikkunat, kun et käytä niitä, jotta lämpö ei karkaa harakoille.

Kodinkoneet

Kodinkoneet kuluttavat myös paljon sähköä. Voit säästää sähköä käyttämällä niitä tehokkaasti. Pese pyykkiä täysiä koneellisia ja valitse alhainen lämpötila, jos mahdollista. Kuivata pyykit narulla aina, kun se on mahdollista. Sammuta koneet aina, kun et käytä niitä. Voit myös hankkia energiatehokkaita kodinkoneita, kun vanhat koneet menevät rikki.

Sähkölaitteet

Sähkölaitteet, kuten televisiot, tietokoneet ja pelikonsolit, kuluttavat myös sähköä, vaikka niitä ei käytettäisikään. Sammuta laitteet aina, kun et käytä niitä. Voit myös irrottaa ne virtapistorasioista, kun et käytä niitä pitkään aikaan.

Sähkösopimus

Säästät rahaa myös valitsemalla oikean sähkösopimuksen. Voit kilpailuttaa sähkösopimuksia verkossa ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Oomi on suomalainen sähkönmyyjä, joka tarjoaa kilpailukykyisiä hintoja ja asiakaspalvelua. Voit tutustua Oomi sähkösopimukseen ja kilpailuttaa sähkön verkossa Oomin sivuilla: https://oomi.fi/sahko/sahkosopimukset/kiintea/.

Muita vinkkejä

  • Puhdista jääkaapin ja pakastimen suodattimet säännöllisesti. Likaiset suodattimet voivat lisätä sähkönkulutusta.
  • Käytä kylmää vettä aina, kun se on mahdollista. Kuumassa vedessä keittäminen kuluttaa enemmän sähköä.
  • Asenna hananvirtausrajoitin, jotta säästät vettä. Veden lämmitys kuluttaa paljon sähköä.
  • Istuta puita ja pensaita talon ympärille. Puut ja pensaat varjostavat taloa kesällä ja auttavat pitämään sen viileänä.

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä sähkön säästämiseen. Säästämällä sähköä voit pienentää sähkölaskuasi ja samalla tehdä ympäristölle palveluksen.

Muista, että pienilläkin teoilla on merkitystä!

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons