Labradorinnoutaja tai Labbis – Ystävällinen ja energinen perheenjäsen

Labradorinnoutaja tai lempinimeltään “labbis”, on yksi maailman suosituimmista koiraroduista, ja hyvästä syystä. Nämä iloiset ja ystävälliset koirat ovat täydellisiä perheenjäseniä, ja ne sopivat monenlaiseen elämäntyyliin.

Historia

Labradorinnoutajan historia ulottuu 1800-luvun Newfoundlandin saarelle, Kanadaan. Siellä kalastajat käyttivät koiria, jotka muistuttivat suuresti nykyisiä labradorinnoutajia, apunaan verkkojen ja kalojen noutamisessa. Nämä koirat olivat erinomaisia uimareita ja niillä oli pehmeä suu, jonka ansiosta ne pystyivät kuljettamaan saaliin vahingoittamatta sitä. 1800-luvun lopulla brittiläiset metsästäjät löysivät nämä koirat ja toivat niitä mukanaan Englantiin, jossa ne jalostettiin nykyiseen muotoonsa.

Ominaisuudet

Labradorinnoutaja on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on uroksilla 56-57 cm ja nartuilla 54-56 cm. Painoa uroksilla on tyypillisesti 29-36 kg ja nartuilla 25-32 kg. Labradorinnoutajalla on lyhyt ja tiivis turkki, joka voi olla musta, ruskea tai keltainen. Rodun ominaispiirteisiin kuuluu myös leveä kallo, lyhyt kuono ja ystävälliset silmät.

Luonne

Labradorinnoutaja on tunnettu ystävällisestä ja iloisesta luonteestaan. Ne ovat erittäin ihmisläheisiä koiria, jotka nauttivat läheisyydestä ja leikkimisestä. Labradorinnoutajat ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivaisia, joten ne on helppo kouluttaa. Ne sopivatkin monenlaisiin harrastuksiin, kuten agilityyn, tokon ja metsästykseen.

Hoito

Labradorinnoutaja on melko helppohoitoinen koira. Turkinhoito vaatii säännöllistä harjausta, mutta se ei ole erityisen vaativaa. Labradorinnoutajat tarvitsevat myös paljon liikuntaa, joten niiden kanssa tulisi käydä lenkillä vähintään kaksi kertaa päivässä. On tärkeää huolehtia, että koira saa riittävästi liikuntaa, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

Ruokinta

Labradorinnoutaja on ahne koira, joten on tärkeää huolehtia, että se saa oikeanlaista ja riittävästi ruokaa. Koiran ruokavalio tulisi perustua laadukkaaseen koiranruokaan, ja sitä tulisi täydentää tuoreilla vihanneksilla ja hedelmillä. On myös tärkeää huolehtia, että koiralla on aina saatavilla raikasta vettä.

Terveys

Labradorinnoutaja on yleensä terve koirarotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkkaniveldysplasiaa ja kyynärniveldysplasiaa. On tärkeää viedä koira säännöllisesti eläinlääkärille tarkastettavaksi ja varmistaa, että se on terve.

Harrastukset

Labradorinnoutaja on monipuolinen koira, joka sopii monenlaisiin harrastuksiin. Se on erinomainen metsästyskoira, ja sitä käytetään myös pelastuskoirana ja opaskoirana. Labradorinnoutajat ovat myös hyviä agilityssa ja tokokokeissa. Ne nauttivat leikkimisestä ja aktiviteeteista, joten ne sopivat hyvin aktiiviseen perheeseen.

Labradorinnoutaja on loistava koiravalinta ihmisille, jotka etsivät ystävällistä, iloista ja energistä perheenjäsentä. Se on helppohoitoinen ja älykäs koira, joka sopii monenlaiseen elämäntyyliin.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons