Kuinka luoda ammattimaiset WordPress-kotisivut

WordPress on yksi suosituimmista verkkosivualustoista, joka on helppo asentaa ja käyttää. Se on myös avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka tarkoittaa sitä, että voit luoda omat sivustosi ilmaiseksi. WordPress on myös erittäin monipuolinen, joka tarjoaa monia erilaisia ​​lisäosia ja teemoja, jotka auttavat sinua luomaan kauniita ja ammattimaisia ​​verkkosivuja.

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit luoda ammattimaiset WordPress-kotisivut. Aluksi käymme läpi tarvittavat vaiheet, jotta voit asentaa WordPressin omalle verkkotunnuksellesi. Sitten käymme läpi, kuinka voit valita parhaan teeman ja lisäosat verkkosivullesi. Lopuksi käsittelemme joitakin tärkeitä tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon, jotta voit optimoida sivustosi hakukoneille.

Asenna WordPress omalle verkkotunnuksellesi

Ensimmäinen askel on asentaa WordPress omalle verkkotunnuksellesi. Voit tehdä tämän käymällä WordPress.org-sivustolla ja lataamalla WordPressin viimeisimmän version. Tämän jälkeen sinun tulee ladata WordPress-tiedostot palvelimellesi ja käynnistää asennusprosessi.

Asennusprosessi on melko yksinkertainen, ja sinua opastetaan läpi prosessin asennusohjelman avulla. Kun olet asentanut WordPressin, voit kirjautua hallintapaneeliin osoitteessa verkkotunnuksesi/wp-admin ja aloittaa verkkosivujesi luomisen.

Valitse sopiva teema

WordPressin suurin etu on sen monipuolisuus. WordPress tarjoaa satoja erilaisia ​​teemoja, jotka voit valita verkkosivusi ulkoasun mukaan. Paras tapa valita teema on miettiä, millainen ulkoasu ja toiminnallisuus haluat sivustollesi. Haluatko esimerkiksi käyttää sivustoasi blogina, verkkokauppana vai henkilökohtaisena verkkosivuna?

Kun olet päättänyt, millainen verkkosivu haluat luoda, voit aloittaa sopivan teeman etsimisen WordPressin teemakirjastosta. Voit myös hakea teemoja ulkopuolisilta sivustoilta, kuten Themeforest tai TemplateMonster. Kun olet löytänyt sopivan teeman, voit ladata sen ja asentaa sen WordPressiin.

Asenna tärkeimmät lisäosat

WordPress-lisäosat ovat ohjelmistoja, jotka lisäävät sivustosi toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia. Voit valita monista erilaisista lisäosista, jotka auttavat sinua esimerkiksi lisäämään verkkokaupan, optimoimaan sivuston hakukoneille tai parantamaan sivuston tietoturvaa.

Alla on lueteltu joitakin tärkeitä WordPress-lisäosia, joita kannattaa harkita asentamista sivustollesi:

 • Yoast SEO: Tämä lisäosa auttaa sinua optimoimaan verkkosivusi hakukoneille, jotta löydettävyys paranee ja sivusi saavat paremman sijoituksen hakutuloksissa.
 • WooCommerce: Tämä lisäosa mahdollistaa verkkokaupan luomisen WordPressin avulla. WooCommerce on yksi suosituimmista verkkokaupan lisäosista WordPressille, ja se tarjoaa paljon erilaisia ​​ominaisuuksia verkkokaupan luomiseen.
 • Contact Form 7: Tämä lisäosa mahdollistaa yhteydenottolomakkeen luomisen sivustollesi. Voit luoda erilaisia ​​lomakkeita, kuten yhteydenottolomakkeen, tilauslomakkeen tai kyselylomakkeen.
 • Jetpack: Tämä lisäosa tarjoaa monia erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten verkkosivun tilastot, tietoturvaominaisuudet ja lisäominaisuudet sosiaalisen median jakamiseen.

Optimoi sivustosi hakukoneille

Yksi tärkeimmistä asioista verkkosivujen luomisessa on hakukoneoptimointi (SEO). Hakukoneoptimointi auttaa parantamaan sivustosi löydettävyyttä hakutuloksissa ja siten lisäämään sivustosi kävijämäärää.

Alla on lueteltu joitakin tärkeitä asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon, kun optimoit sivustosi hakukoneille:

 • Valitse sopivat avainsanat: Avainsanojen valitseminen on tärkeää, jotta hakukoneet ymmärtävät, mistä sivustosi käsittelee. Valitse avainsanat, jotka liittyvät sivustosi aiheeseen ja jotka ovat relevantteja käyttäjien hakuihin.
 • Kirjoita hyvä meta-kuvaus: Meta-kuvaus on lyhyt kuvaus sivustosi sisällöstä, joka näkyy hakutuloksissa. Kirjoita kuvaus, joka houkuttelee käyttäjiä klikkaamaan sivustollesi.
 • Paranna sivustosi nopeutta: Sivuston nopeus on tärkeää, koska nopea sivusto saa paremman sijoituksen hakutuloksissa. Voit parantaa sivuston nopeutta esimerkiksi optimoimalla kuvat, poistamalla tarpeettomat lisäosat ja käyttämällä CDN-palvelua.
 • Huolehdi responsiivisuudesta: Nykyään yli puolet käyttäjistä käyttää internetiä mobiililaitteilla, joten on tärkeää, että sivustosi näyttää hyvältä myös pienillä näytöillä. Valitse responsiivinen teema, joka mukautuu käyttäjän laitteen mukaan.
 • Käytä sosiaalista mediaa
 • Sosiaalinen media on tärkeä markkinointikanava, jota kannattaa hyödyntää verkkosivujen markkinoinnissa. Voit esimerkiksi jakaa sivustosi sisältöä eri sosiaalisen median kanavissa ja houkutella näin uusia kävijöitä sivustollesi.
 • Alla on muutamia vinkkejä, joita voit käyttää sosiaalisen median hyödyntämisessä:
 • Luo yrityssivu eri sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin.
 • Jaa sivustosi sisältöä säännöllisesti eri kanavissa. Voit myös käyttää erilaisia ​​sisältömuotoja, kuten kuvia, videoita ja podcasteja.
 • Kannusta käyttäjiä jakamaan sivustosi sisältöä. Voit esimerkiksi lisätä jakonapit sivustollesi, jolloin käyttäjät voivat helposti jakaa sisältöä omalla sosiaalisen median tilillään.
 • Mittaa sivustosi suorituskykyä
 • Sivustosi suorituskyvyn mittaaminen on tärkeää, jotta voit parantaa sivustosi käyttökokemusta ja löydettävyyttä. Voit käyttää erilaisia ​​verkkosivujen analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, mittaamaan sivustosi suorituskykyä.
 • Alla on muutamia tärkeitä mittareita, joita kannattaa seurata:
 • Käyttäjämäärä: Käyttäjämäärä kertoo, kuinka monta käyttäjää sivustollasi käy. Seurannan avulla voit tunnistaa trendejä ja parantaa sivustosi sisältöä käyttäjien tarpeiden mukaan.
 • Bounce rate: Bounce rate kertoo, kuinka monta käyttäjää poistuu sivustoltasi heti ensimmäisen sivulatauksen jälkeen. Korkea bounce rate voi johtua esimerkiksi huonosta käyttökokemuksesta tai sisällöstä, joka ei vastaa käyttäjien odotuksia.
 • Konversioprosentti: Konversioprosentti kertoo, kuinka monta käyttäjää suorittaa halutun toiminnon, kuten ostoksen tai yhteydenoton sivustosi kautta. Konversioprosentin seuranta auttaa sinua tunnistamaan, mitkä sivuston osat toimivat hyvin ja mitkä kaipaavat parannusta.
 • Huolehdi sivuston turvallisuudesta
 • Verkkosivuston turvallisuus on tärkeä osa sivuston ylläpitoa. Huono turvallisuus voi johtaa esimerkiksi tietojen vuotamiseen ja sivuston kaatumiseen. Alla on muutamia vinkkejä sivuston turvallisuuden parantamiseksi:
 • Päivitä WordPress-järjestelmä ja lisäosat säännöllisesti: WordPressin järjestelmä ja lisäosat sisältävät usein tärkeitä turvapäivityksiä, jotka kannattaa asentaa heti saatavilla olevina.
 • Käytä vahvaa salasanaa: Käytä salasanaa, joka sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Vaihda salasana säännöllisesti.
 • Käytä SSL-sertifikaattia: SSL-sertifikaatti varmistaa, että tietoliikenne sivustosi ja käyttäjien välillä on salattua ja suojattua.

Tukeudu asiantuntijoihin

Jos sinulla ei ole aikaa tai taitoja hoitaa verkkosivustosi ylläpitoa ja markkinointia itse, voit kääntyä ammattilaisten puoleen. WordPress-kotisivujen ylläpito ja markkinointi ovat nykyään monien yritysten tarjoamia palveluita, ja voit löytää helposti palveluntarjoajia verkosta. Ammattilaisen käyttö voi auttaa sinua säästämään aikaa ja rahaa, samalla kun varmistat sivustosi korkean laadun ja tehokkaan markkinoinnin.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons