Kissa ja kissan hankinta: Täydellinen opas kaikille kissan ystäville

Kissa sekä kissan hankinta on yksi maailman suosituimmista lemmikeistä, eikä suotta. Nämä itsenäiset ja viehättävät eläimet tarjoavat iloa ja seuraa miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Mutta ennen kuin hankit kissan, on tärkeää tehdä hieman tutkimusta ja varmistaa, että olet valmis ottamaan vastuun tästä uudesta perheenjäsenestä.

Tässä kattavassa artikkelissa tarkastelemme kaikkea, mitä sinun tulee tietää kissan hankinnasta. Aloitamme keskustelemalla kissan omistajuuden vastuista ja kustannuksista. Sitten annamme vinkkejä oikean kissan valintaan ja kerromme, mistä löydät kissan. Lopuksi kerromme kaiken kissanpennun tai aikuisen kissan kotiin tuomisesta ja sen hoidosta.

1. Kissan omistajuuden vastuut ja kustannukset

Kissan omistaminen on pitkäaikainen sitoumus, joka vaatii sekä aikaa että rahaa. Ennen kuin hankit kissan, on tärkeää varmistaa, että olet valmis ottamaan vastuun sen perustarpeiden täyttämisestä, kuten:

 • Ruoka ja vesi: Kissat tarvitsevat laadukasta ruokaa ja runsaasti raikasta vettä pysyäkseen terveinä.
 • Hiekkalaatikko: Kissat ovat erittäin puhtaita eläimiä, ja ne tarvitsevat oman hiekkalaatikon, jota ne voivat käyttää. Hiekkalaatikko on puhdistettava päivittäin ja vaihdettava kokonaan säännöllisesti.
 • Eläinlääkäripalvelut: Kissat tarvitsevat säännöllisiä eläinlääkärikontrolleja rokotuksia ja loishäätöjä varten. Eläinlääkäripalvelut voivat olla kalliita, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon budjetissa.
 • Leikkiminen ja virikkeet: Kissat tarvitsevat paljon leikkimistä ja virikkeellisyyttä pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Hanki kissallesi runsaasti leluja ja raapimispuita, ja vietä aikaa sen kanssa leikkien ja rapsuttaen sitä.
 • Turvallisuus: Varmista, että kotisi on turvallinen kissallesi. Piilota myrkyllisiä aineita ja johtoja, ja varmista, että ikkunoissa ja ovissa on turvalukot.

Kissan omistamiseen liittyy myös muita kustannuksia, kuten kissanruoan, hiekan, lelujen ja eläinlääkäripalveluiden kulut. Varmista, että sinulla on varaa näihin kustannuksiin ennen kissan hankkimista.

2. Oikean kissan valinta

Ei ole olemassa yhtä oikeaa kissarotua kaikille. Kun valitset kissaa, on tärkeää ottaa huomioon elämäntyyli, kotisi koko ja muut perheenjäsenet.

Tässä on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon valittaessa kissarotua:

 • Luonne: Kissat vaihtelevat luonteeltaan paljon. Jotkut kissat ovat leikkisiä ja sosiaalisia, kun taas toiset ovat itsenäisempiä ja rauhallisempia. Harkitse, millainen kissa sopisi parhaiten elämäntyyliisi.
 • Koko: Kissarotujen koot vaihtelevat huomattavasti. Jos sinulla on pieni koti, saatat haluta harkita pienempää kissarotua.
 • Hoitovaatimukset: Jotkut kissarotut vaativat enemmän hoitoa kuin toiset. Jos sinulla ei ole paljon aikaa kissan hoidolle, saatat haluta harkita kissarotua, joka vaatii vähemmän hoitoa.
 • Allergiat: Jos sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on allergia kissoille, on tärkeää valita hypoallergeeninen kissarotu.

Kun olet rajannut vaihtoehtoja muutamiin kissarotuihin, on aika alkaa tutustua yksittäisiin kissoihin. Voit tehdä tätä:

 • Kissatalot ja löytöeläinsuojat: Kissatalot ja löytöeläinsuojat ovat loistavia paikkoja löytää kaikenlaisia kissoja rotukissoista sekarotuihin. Kissatalojen ja löytöeläinsuojien työntekijät voivat auttaa sinua löytämään kissan, joka sopii elämäntyyliisi.
 • Rotukissakasvattajat: Jos haluat tietyn kissarodun kissan, voit ottaa yhteyttä rotukissakasvattajaan. Rotukissakasvattajat voivat kertoa sinulle lisää kissarodusta ja auttaa sinua löytämään pennun.
 • Verkkoportaalit: On olemassa useita verkkosivustoja, joilla ihmiset ilmoittavat adoptoitavista kissoista. Nämä sivustot voivat olla hyvä tapa löytää kissa, joka etsii uutta kotia.

Kissaa valitessa on tärkeää ottaa huomioon myös kissan ikä. Pennut vaativat enemmän aikaa ja huomiota kuin aikuiset kissat. Aikuiset kissat voivat kuitenkin olla jo tottuneet tiettyihin tapoihin, mikä voi edellyttää enemmän sopeuttamista uuteen kotiin.

Kun tapaat kissoja, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Terveys: Varmista, että kissa on terve ja energinen.
 • Luonne: Vietä aikaa kissan kanssa ja katso, millainen sen luonne on. Onko se leikkisä ja sosiaalinen vai onko se rauhallisempi?
 • Yhteensopivuus: Onko sinusta ja kissasta yhteinen sävel? Tunnetko intuitiivisesti, että tämä kissa sopisi kotiisi?

Kissan valinta on tärkeä päätös. Älä kiirehdi, ja vietä aikaa tutustumalla eri kissoihin, ennen kuin teet päätöksen.

Lue myös: Koirarodut

3. Mistä löytää kissa

On monia tapoja löytää kissa. Tässä on muutamia suosituimpia vaihtoehtoja:

 • Kissatalot ja löytöeläinsuojat: Kissatalot ja löytöeläinsuojat ovat loistava paikka löytää adoptoitava kissa. Kissatalot ja löytöeläinsuojat ovat usein täynnä kaikenlaisia kissoja, jotka etsivät rakastavaa kotia. Kissojen adoptointi kissatalosta tai löytöeläinsuojasta on myös taloudellisesti järkevä vaihtoehto, sillä adoptiohinnat kattavat yleensä rokotukset, loishäätön ja mikrosirun.
 • Rotukissakasvattajat: Jos haluat tietyn kissarodun kissan, voit ottaa yhteyttä rotukissakasvattajaan. Rotukissakasvattajat kasvattavat kissoja tietystä rotua vastaavien standardien mukaisesti. He voivat kertoa sinulle lisää kissarodusta ja auttaa sinua löytämään pennun. Rotukissan ostaminen voi kuitenkin olla kalliimpaa kuin adoptointi kissatalosta tai löytöeläinsuojasta.
 • Verkkoportaalit: On olemassa useita verkkosivustoja, joilla ihmiset ilmoittavat adoptoitavista kissoista. Nämä sivustot voivat olla hyvä tapa löytää kissa, joka etsii uutta kotia. Monet ihmiset, jotka eivät pysty enää huolehtimaan kissoistaan, etsivät niille uusia koteja tällaisten sivustojen kautta.
 • Ystävät, perhe ja työtoverit: Saatat myös löytää kissan ystäviltä, perheeltä tai työtovereilta. Jos tiedät jonkun, joka etsii uutta kotia kissalleen, tämä voi olla hyvä tapa löytää kissa.

Kun etsit kissaa, on tärkeää tehdä tutkimusta ja varmistaa, että kissan lähde on luotettava. Jos harkitset kissan ostamista, varmista, että kissakasvattaja on hyvämaineinen ja huolehtii kissoistaan asianmukaisesti.

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons