Jackrussellinterrieri: Pieni terrieri, jolla on iso sydän

Jackrussellinterrieri on valloittanut ihmisten sydämet ympäri maailmaa viehättävällä ulkonäöllään ja energisellä luonteellaan. Tämä pieni terrieri on täynnä elämää ja sopii parhaiten aktiiviseen perheeseen, joka on valmis tarjoamaan sille runsaasti liikuntaa ja virikkeitä.

Ulkonäkö

Jackrussellinterrieri on pieni ja kompakti koira, jonka säkäkorkeus on 25-30 cm ja paino 6-8 kg. Se on tyypillisesti valkoinen ruskein tai mustien merkein, ja sillä on lyhyt ja karkea turkki. Jackrussellinterrierin ilme on valpas ja älykäs, ja sen korvat ovat alasviistot.

Luonne

Jackrussellinterrieri on energinen ja leikkisä koira, jolla on vahva saalistusvaisto. Se on älykäs ja oppivainen, mutta voi olla myös itsepäinen ja itsenäinen. Jackrussellinterrieri tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se sopii hyvin agilityyn, metsästykseen ja muihin koiraharrastuksiin.

Jackrussellinterrierin historia

Jackrussellinterrierin alkuperä on 1800-luvun Englannissa, missä sitä käytettiin ketunmetsästykseen. Rodun kehittäjänä pidetään John “Jack” Russelliä, joka halusi luoda pienen ja sitkeän koiran, joka pystyisi seuraamaan kettuja maan alle.

Jackrussellinterrieri sopivana koirana

Jackrussellinterrieri on sopiva koira aktiiviseen perheeseen, joka on valmis panostamaan sen liikuntaan ja koulutukseen. Se ei ole sopiva ensimmäiseksi koiraksi, sillä se voi olla haastava ja vaatii kokeneen omistajan. Jackrussellinterrieri sopii hyvin lapsiperheeseen, kunhan lapset oppivat kohtelemaan koiraa kunnioittavasti.

Jackrussellinterrierin hoito

Jackrussellinterrierin hoito on melko helppoa. Sen turkki ei vaadi paljon hoitoa, ja se riittää harjata kerran viikossa. Jackrussellinterrieri tarvitsee kuitenkin paljon liikuntaa ja virikkeitä, joten sen kanssa tulisi leikkiä ja ulkoilla päivittäin.

Jackrussellinterrieri on ainutlaatuinen koirarotu, joka sopii oikeanlaiseen perheeseen erinomaiseksi kumppaniksi.

Lisätietoa jackrussellinterrieristä löydät seuraavista lähteistä:

Toivottavasti tästä artikkelista oli sinulle hyötyä!

For News Subscribe Us!

Can curiosity may end shameless explained. True high on said mr on come. An do mr design at little myself wholly entire though. Attended of on stronger or mr pleasure.

© 2022 Created with Royal Elementor Addons